Familie- of organisatie opstelling

In een opstelling over familie of organisatie wordt zichtbaar en voelbaar wat er op een diepere laag gebeurt in de onderlinge dynamiek. Dit kan in een een-op-een setting of met een groep deelnemers, die we stand-in noemen. Zonder oordeel onderzoeken we wat er speelt en hersteld kan worden.

Wat is een opstelling?

Een familieopstelling is een fysieke werkvorm, waarbij iemand een vraag of dilemma voorlegt en de begeleider de representanten uitnodigt om in de ruimte te gaan staan en iemand of iets uit het familie systeem te representeren.

Als representant speel je geen rol, maar geef je aan wat jij voelt en wat er bij jou opkomt op de plek waar je staat. Je maakt gebruik van alle onbewuste informatie die je hebt ontvangen in het contact, zonder oordeel of mening. Het klinkt misschien wat onduidelijk, maar als je hebt meegedaan, begrijp je hoe het werkt.

Opstellingenavonden

Eens per maand begeleid ik, samen met mijn collega Cor van Geffen, een avond waarop we vier opstellingen kunnen begeleiden. Ben je nieuwsgierig, of heb je een vraag, geef je op voor een van de avonden.

Data opstellingenavonden.

Veel voorkomende thema’s zijn:

Relaties, Grenzen aangeven, Je plek innemen, Loslaten, Fysieke – en mentale blokkades.


			

Leave your thought here

X